fbpx

CSÓKAKŐ

TERMÉSZETKÖZELI PROGRAMOK

Túrázás: a FOTEL közvetlenül az erdő szélén, a Vértes lábánál található, így az utca túloldalán gyakran akár szarvasokkal is találkozhatsz. Rengetek kék túra útvonal húzodik a ház közelében. A várhoz vezetőt mindenképp ajánljuk! Érdemes végigjárni a Vértesi Panoráma Tanösvényt, de a csodaszép  Gaja-szurdok turistaút is csak  10 perc autóút tőlünk, ahol a Gaja-völgyi tájcentrumot is meg lehet nézni.

Bringázás: akár országúti, akár monti, tutira kifulladásig tekerhetsz. Itt található a Vértesi nyolcas kerékpártúra, ami 90.9 km, 988 m szintemelkedéssel. A nyolcas déli részénél, Csákberénynél be lehet rá csatlakozni. Részletes leírást itt találtok: Termeszetjaro.hu
Panoràmás downhill útvonalakat is találhatsz Mórnak indulva majd a Farkas-hegy felé onnan Hajdúvár irányába egy szép kört lehet leírni. Komoot-on érdemes megnézegetni a traileket! De aki nem ennyire fanatikus, csak élvezni szeretné bringával a természetet, az is szuper útvonalakat talál a háztól indulva. Sőt pincelátogatást, borkostolót is útba lehet ejteni.

Horgászás: több horgásztó is van a FOTEL közelében. az Egyik Mór mellett, talán ez van a legközelebb,  az Ezerjó Horgásztó, de a Fehérvárcsurgói-víztározónál is érdemes szerencsét próbálni.

Falmászás: Csókakőn található az ország egyik legkedveltebb falmászó helye a vár mellett közvetlenül.

Paplanernyő: a FOTEL-től Mór felé indulva található a paplanernyősök felszállója, ahonnan túrázni is lehet.

Jóga: ha a jóga szerelmese vagy vagy csak kipróbálnád, milyen a napfelkeltében vagy naplementében nyújtani a teraszon, akkor a FOTEL-ben jógaszőnyegeket is találsz.

Csókakő vára: Csókakő legfőbb nevezetessége a 13. században épült gótikus vár, amely a FOTEL-től KÖNNYEDÉN gyalog is megközelíthető. 

 

ÉTTEREM

Öreg prés étterem – Mór

Kilroy Was Here – Csákberény – burgerek péntekenként!

Tárlat Étterem – Mór

Vár Büfé (sült kolbász, hekk, frissen sültek, kürtöskalács) – Csókakői vár parkolója

BORKÓSTOLÁS

Csetvei Pincészet – Mór

Miklós Csabi pincéje – Mór

Brigád Pince – Mór

Geszler Pince – Mór

Érdemes előre tájékozódni és foglalni!